Een stukje geschiedenis


De lactatiekunde is de kennis van de menselijke borstvoeding en de processen die daarmee gemoeid zijn zoals melkproductie en melkafgifte, de samenstelling van de moedermelk en het drinken aan de borst. De lactatiekundige richt zich op de begeleiding van moeder en kind tijdens de lactatie. De lactatiekunde is de kennis van de menselijke borstvoeding en de processen die daarmee gemoeid zijn zoals melkproductie en melkafgifte, de samenstelling van de moedermelk en het drinken aan de borst. De lactatiekundige richt zich op de begeleiding van moeder en kind tijdens de lactatie.

De vrijwilligersorganisatie "La Leche League International" is een belangrijke pleitbezorger van de lactatiekunde sinds de tweede helft van de jaren 80 van de 20ste eeuw. Lactatiekundigen zijn internationaal verenigd in de International Lactation Consultants Association.

De leden van deze vereniging hebben het examen van de International Board of Lactation Consultant Examiners met succes volbracht en mogen zich IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) noemen.

In Vlaanderen kan lactatiekunde worden gevolgd aan de Katholieke Hogeschool Limburg te Hasselt en aan de Arteveldehogeschool te Gent, en in Nederland aan de Hogeschool Utrecht.


Bron: WikipediaLet op:

Aan het consulteren van een lactatiekundige zijn kosten verbonden. Ziektekostenverzekeraars vergoeden de gemaakte kosten geheel of gedeeltelijk.
Indien er kosten verbonden zijn aan het consult, krijg je hiervan bericht, voordat de lactatiekundige dieper ingaat op je mail.

Mail je vragen naar:

NVL.Borstvoeding      -     Borstvoeding


Ben je op zoek naar:


Kraamtijd Specialisten                 
Kraambureaus                              Kraamhotels                                 
Lactatiekundigen                          
Verloskundigen                             
Ziekenhuizen                                
Zorgverzekeringen 2018           

Wil jij hier ook vermeld worden?